Vrouwenkoor Maastricht

De dirigent


Peter Weltens

Peter Weltens

Peter Weltens, geboren in 1966, studeerde piano, koordirectie en zang aan de conservatoria van Maastricht, Den Haag en Tilburg.
Hij begon zijn loopbaan als gediplomeerd koordirigent bij verschillende koren in Limburg. Hij was o.a. dirigent van Mannenkoor Wieker Eindrach te Maastricht, het Hoensbroeks Kamerkoor te Heerlen, Kamerkoor Lingua e Musica te Maastricht en Vrouwenkoor Canto con Fuoco te Geleen, met wie hij enkele malen winnaar werd bij het Nederlands Korenfestival in de hoogste afdeling.
Ook werd hij als koor- en zangdocent aangesteld aan de Toneelacademie van Maastricht. Daar geeft hij nog steeds les in samenzang en solozang aan de diverse afdelingen binnen de opleiding.
Zijn belangstelling beslaat een breed scala van muzikale perioden en stijlen, van vocale renaissancemuziek tot popmuziek en alles wat daartussen te vinden is. Hij arrangeert veel muziek voor diverse bezettingen.

Ook werd hij zanger/arrangeur bij Vocal Quartet Rock4, waar hij tot eind 2008 een succesvolle praktijk mee opzette.

Nieuws

  • Onze deelname aan de Fashionclash was een groot succes! Er staan enkele foto's op onze site.
    Hou de agenda in de gaten voor de data van nieuwe concerten!
  • Lid worden

    Femmeuse bestaat momenteel uit 20 leden en dat is voor ons het maximum aantal om nog fijn te kunnen zingen. Mocht je toch belangstelling hebben, dan is het altijd mogelijk een repetitie bij te wonen of mee te maken.
    Omdat Femmeuse weinig verloop kent werken we helaas niet met een wachtlijst. Zodra er een plaats open is, zal dat duidelijk op de website vermeld worden.

Disclaimer

Alle afbeeldingen zijn eigendom van Vrouwenkoor Femmeuse en mogen niet zonder toestemming verder gebruikt worden.

Alle opnames en video zijn gemaakt door Femmeuse en eigendom van Femmeuse.

Webdesign: Peter Weltens

Contact Details

Femmeuse, Vrouwenkoor Maastricht
Athoslaan 12A
Maastricht

Email: info@femmeuse.nl
Website: www.femmeuse.nl